Почетна » Elastični plafoni

Elastični plafoni

Elastični plafoni- Franstudio

Elastični plafoni efekat zvezdanog neba sa optičkim vlaknima

Elastični dekorativni plafoni su elastična “ membrana“ koju je moguće dizajnirati u neograničenom broju dezena i oblika. Ugrađuju se brzo i bez grubih građevinskih radova. Sakrivaju sve defekte i neravnine baznih plafona.Pogodni su za pokrivanje svih instalacija. Vodootporna i nepromočiva folija izdržava do 100 litara vode po m2, tako da se na taj način zauvek rešava problem vlage kao i problem buđi i plesni u sanitarnim prostorijama.

Materijal od kog je izrađen elastični plafon je izuzetno lak. PVC folija se topi prilikom požara tako da ne ispušta toksične gasove. Dobar je termoizolator, pogodan čak i za zvučnu izolaciju. Svaki elastični dekorativni plafon može biti jedinstvenog oblika – ravnog, ovalnog, lučnog, okruglog, savijenog sa plafona na zid ili višeslojnog. Veoma je lak i ne opterećuje plafon postojeće prostorije, a u njega je moguće montirati i svetlosne i ventilacione sisteme. Može se koristiti u svim vrstama javnih prostora, privatnim stanovima, a posebno na mestima koja zahtevaju apsolutnu čistoću ili sterilnost. Pogodan je i za male prostore jer je prekriven reflektujućom folijom koja vizuelno uvećava male enterijere i daje magičan izgled uz minimalno ulaganje.

Elastični plafon je moderan i atraktivan element enterijera, ekološki i energetski veoma pogodan materijal za sve vidove unutrašnjih prostorija. Izuzetno stabilan materijal koji ispunjava i najsmelija dizajnerska rešenja.

Uz elastičan plafon dobijate poseban ambijentalni ugođaj koji odiše luksuzom i glamurom.

Karakteristike elastičnih plafona

IZOLACIJA:

Godinama proveravan čist ekološki materijal još služi kao energo – izolator. Montirana membrana odvaja sloj vazduha i dobija se vazdušno jastuče. Taj sloj toplotno izoluje prostorije i smanjuje gubitak toplote u zimskom i ne propušta toplotu u letnjem periodu. Nakon montiranja elastičnih plafona potrošnja energije u domaćinstvu se znatno smanjuje.

SIGURNOST:

U slučaju požara pri velikim temperaturama materijal ne gori nego se topi i ne emituje otrovne gasove. U slučaju poplave gornje etaže elastični plafon se rasteže. Prihvata do 100 litara vode/m2, koja se usisava i vraća se u prvobitan položaj bez posledica.

ODRŽAVANJE:

Za razliku od običnih plafona, elastični plafoni se brišu najobičnijim sredstvom za staklo. Čime se efikasno uklanjaju sve fleke kao što su: nikotina, kuhinjska isparavanja, od insekata i td.

MONTAŽA:

Jedno od prednosti elastičnih plafona je i montaža. Sprovodi se za jedan dan bez otpada, prljanja i oštećenja nameštaja, zidova i podova.

EFEKAT OGLEDALA:

Bela, krem, kapućino, čokolada. tamno smeđa, tamno i svetlo plava, kajsija, rose, crvena,crna su osnovne boje. A sve ostale boje se naručuju posebno prema RAL color carti.

EFEKAT 3D ili ŠTAMPANI

EFEKAT ZVEZDANOG NEBA SA UGRAĐENIM OPTIČKIM VLAKNIMA, ŠLJOKICAMA ILI ZVEZDICAMA ( jednobojne folije + optička vlakna)

EFEKAT „DOUBLE VISION“ – MENJANJE FOTOGRAFIJA SA POSTAVLJENOM LED RASVETOM IZA FOLIJE TE MOGUĆNOST I PODEŠAVANJA JAČINE SVETLOSTI LED RASVETE.

3D FIGURE su štampane folije u fotografiji prema Vašem izboru sa ugrađenom LED rasvetom čija se jačina svetlosti može podešavati. 3D figure postavljene su u obliku „pečurke“ zauzimaju prostor od poda do plafona.

3D ZIDOVI su elastični zidovi, štampani u fotografiji prema Vašem izboru u posadini sa postavljenom LED rasvetom.

U ponudi imamo gotove dezene. Našim kupcima smo omogućili da fotografije odaberu na web sajtu www.shutterstock.com ili www.pixbay.com. Obezbedili smo vam konsultacije sa našim dizajnerima koji od vaših ličnih fotografija dizajniraju dezene po ličnoj želji kupca.

Za više informacija i ponude pišite nam OVDE